07.07.18

Наша Спадщина

Нещодавно в Перемишлянському історико-краєзнавчому музеї відбулась презентація науково-популярного журналу "Наша Спадщина", засновником і видавцем якого є Громадська спілка "Західноукраїнська спілка музеїв".

Я не буду розповідати про саму зустріч (а вона була цікава та насичена), скажу лише, що за погодженням з авторами видання наша віртуальна бібліотека поповнилась 4 номером журналу за 2017 рік, в якому можна знайти багато цікавої інформації.
Андрій Левик, головний редактор, член Національної спілки журналістів України у колонці редактора сказав:
"Це число має акцентом Перемишлянщину, також є багато цікавих і інших матеріалів. Думаю, цікаво буде дізнатися скільки пам'яток вдалося у цьому році врятувати та реставрувати у Львівській області. Знову є розповіді про відомих людей, часом призабутих. Як завжди даємо перелік пам'яток культурної спадщини акцентованого району. У даному разі Перемишлянщини".

Зокрема:
  • Історико-архітектурний опорний план та межі історичного ареалу Перемишлян (М.Рибенчук, Р.Могитич, С.Соломчак, Т.Стеців) - сторінки 3-10;
  • Символи Перемишлян (Андрій Гречило) - сторінки 11-12;
  • Церква Собору Пресвятої Богородиці у Лонях (Василь Слободян) - сторінки 13-16;
  • Відомі постаті Перемишлянщини: історичні і сучасні - сторінки 27-30;
  • Історико-краєзнавчий музей м. Перемишляни (Любов Домінчук) - сторінка 33-34;
  • Нові дані до археологічної карти Перемишлянщини (Наталія Стеблій, Андрій Филипчук) - сторінки 39-47;
  • Культурна спадщина Перемишлянського району (таблиця з переліком пам'яток історії, мистецтва, археології, архітектури) - сторінки 54-59).


Як бачимо, матеріалу доволі багато, він різноманітний по тематиці. А ознайомитись з цим номером журналу ви можете в нашій віртуальній бібліотеці за адресою:
https://issuu.com/peremyshlyany

І ще одне посилання, по якому ви зможете відслідковувати новини науково-популярного журналу "Наша Спадщина":
https://www.facebook.com/nasha.spadshchyna/

Немає коментарів:

Дописати коментар